marți, 29 martie 2016

Caravana EDIS (Educatie incluziva in scolile prahovene)

                                                                                     Caravana EDIS

Asociatia ARES'EL anunta desfasurarea primei activitati: "Caravana EDIS (Educatiei incluzive in scolile prahovene), care se va desfasura in perioada 30.03.2016-04.06.2016 in Ploiesti, Boldesti-Scaeni, Varbilau, Prahova. Activitatea consta in desfasurarea a 5 caravane in fiecare din cele 5 unitati scolare partenere ale proiectului: Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" din Ploiesti, Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" din Boldesti-Scaeni, Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, Colegiul National „Nichita Stanescu”, Ploiesti.
 

Obiectivele Caravanei EDIS:
Promovarea educatiei incluzive in 5 institutii de invatamant din judetul Prahova.
Dezvoltarea oportunitatilor de includere, creativitatii, constiintei europene si atitudinilor pro toleranta si proincluziune sociala in randul unui numar de 125 de tineri cu oportunitati reduse din judetul Prahova.
Identificarea problemelor si nevoilor tinerilor cu oportunitati reduse din judetul Prahova.
Dezvoltarea unor intrumente vizuale de promovare a incluziunii sociale si a luptei impotriva discriminarii.


Rezultatele caravanei:
Includerea unui numar de 125 de tineri cu oportunitati reduse.
Identificarea problemelor si nevoilor tinerilor cu oportunitati reduse din comunitatile prahovene, precum si solutii pertinente la problemele acestora.
Promovarea incluziunii sociale, cetateniei europene, voluntariatului.

Aceasta activitate face parte din seria de activitati din cadrul proiectului: "Educatie incluziva in scolile prahovene” finantat de COMISIA EUROPEANA prin programul Erasmus + Actiunea Cheie 3: Dialog structurat-Intalniri intre tineri si factorii de decizie in domeniul tineret. Proiectul este implementat de Asociatia ARES’El in perioada 01.12.2015-31.10.2016 in judetul Prahova.

Scopul proiectului: Dezvoltarea unui sistem sustenabil de incluziune sociala a tinerilor cu oportunitati reduse in general și a tinerilor romi in special.
Beneficiarii proiectului: 125 de tineri cu posibilitati reduse din 5 unitati scolare din judetul Prahova partenere ale proiectului.

Partenerii proiectului sunt:
Unitati scolare: Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" din Ploiesti, Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" din Boldesti-Scaeni, Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, Colegiul National „Nichita Stanescu”, Ploiesti.
Institutii: Inspectoratul Scolar Prahova, Institutia Prefectului Prahova, Consiliul Judetean Prahova, Casa Corpului Didactic, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova.
ONG-uri:
Asociatia ATEENS, Asociatia Centrul European de Resurse pentru Dezvoltare, Asociatia Trup cu suflet, Asociatia Cuibul cu licurici, Fundatia Oamenilor de Stiinta, Biroul de Consiliere pentru Cetateni, Asociatia Viitorul Tinerilor.
 
  https://www.facebook.com/Asociatia-Aresel-1467140770264368/  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu