duminică, 3 iulie 2016

Comunicat de presă

Cafeneaua publică EDIS 
    Asociația ARES'EL desfășoară în perioada 16-17.06.2016 în Ploiești, la Restaurant Nabucco Cafeneau Publică EDIS începând cu ora 11.00.
Activitatea face din cadrul proiectul “Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia ne propunem să facilităm dialogul între tineri si factori de decizie pentru identificarea de solutii pertinente pentru problemele si nevoile tinerilor cu oportunitati reduse (in special tinerii romi) din judetul Prahova.

Astfel, prin Cafeneau Publică EDIS urmărim:
Facilitarea dialogului între tineri si factori de decizie pentru identificarea de solutii pertinente pentru problemele si nevoile tinerilor cu oportunitati reduse (in special tinerii romi) din judetul Prahova în domeniile: Educatie și Cultura, Incluziune socială (inclusiv lupta impotriva discriminarii si marginalizarii), Participare activa, Dezvoltare personala si sociala, Dezvoltare profesionala (inclusiv orientarea în carieră si cresterea sanselor de angajare); Promovarea educatiei incluzive, cetateniei europene si principiilor UE privind toleranta si lupta impotriva discriminarii si marginalizarii in randul participantilor;

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin prin programul Erasmus + Actiunea Cheie 3: Dialog structurat și urmărește să faciliteze dialogul dintre tineri și factorii de decizie pentru dezvoltarea unui sistem sustenabil de incluziune socială a tinerilor cu oportunități reduse în general și a tinerilor romi în special.
Beneficiarii proiectului sunt un număr de 305 tineri cu oportunități reduse din județul Prahova, alături de voluntari ai organizațiilor prahovene și factori de decizie.
Printre partenerii proiectului, se numără:
Unitați școlare: Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" din Ploiești, Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Ploiești.
Instituții: Inspectoratul Școlar Prahova, Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Centrul Județean de Resurse și Asistența Educaționala, Directia Județeana pentru Sport și Tineret Prahova.
ONG-uri: Asociația ATEENS, Asociația Centrul European de Resurse pentru Dezvoltare, Asociația Trup cu suflet, Asociația Cuibul cu licurici, Fundația Oamenilor de Stiință, Biroul de Consiliere pentru Cetățeni, Asociația Viitorul Tinerilor.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul de telefon: 0733389228 sau pe e-mail: asociatia-aresel@yahoo.com.


https://www.facebook.com/Asociatia-Aresel-1467140770264368/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu