duminică, 3 iulie 2016

COMUNICAT DE PRESA



Asociatia ARES'EL anunta desfasurarea celei de-a treia Caravane EDIS (Educatiei incluzive in scolile prahovene) din cadrul proiectului: "Educatie incluziva in scolile prahovene” finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul Erasmus + Actiunea Cheie 3: Dialog structurat-Intalniri intre tineri si factorii de decizie in domeniul tineret. Caravana se va desfasura la Scoala Gimnaziala „George Cosbuc” Ploiesti in perioada 05.05.2016-07.05.2016 pentru 25 de tineri cu oportunitati reduse.
Acesta face parte din prima activitate a proiectului care consta in desfasurarea a 5 caravane in perioada 30.03.2016-04.06.2016 in fiecare din cele 5 unitati scolare partenere ale proiectului: Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" din Ploiesti, Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" din Boldesti-Scaeni, Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, Colegiul National „Nichita Stanescu”, Ploiesti. Proiectul este implementat de Asociatia ARES’El in perioada 01.12.2015-31.10.2016 in judetul Prahova.

Obiectivele Caravanei EDIS:
Promovarea educatiei incluzive in 5 institutii de invatamant din judetul Prahova.
Dezvoltarea oportunitatilor de includere, creativitatii, constiintei europene si atitudinilor pro toleranta si proincluziune sociala in randul unui numar de 125 de tineri cu oportunitati reduse din judetul Prahova.
Identificarea problemelor si nevoilor tinerilor cu oportunitati reduse din judetul Prahova.
Dezvoltarea unor intrumente vizuale de promovare a incluziunii sociale si a luptei impotriva discriminarii.
Rezultatele caravanei:
Includerea unui numar de 125 de tineri cu oportunitati reduse.
Identificarea problemelor si nevoilor tinerilor cu oportunitati reduse din comunitatile prahovene, precum si solutii pertinente la problemele acestora.
Promovarea incluziunii sociale, cetateniei europene, voluntariatului.
Scopul proiectului: Dezvoltarea unui sistem sustenabil de incluziune sociala a tinerilor cu oportunitati reduse in general și a tinerilor romi in special.
Beneficiarii: 125 de tineri cu posibilitati reduse din 5 unitati scolare din judetul Prahova partenere ale proiectului.
Partenerii:
Unitati scolare: Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" din Ploiesti, Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul" din Boldesti-Scaeni, Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, Colegiul National „Nichita Stanescu”, Ploiesti.
Institutii: Inspectoratul Scolar Prahova, Institutia Prefectului Prahova, Consiliul Judetean Prahova, Casa Corpului Didactic, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova.
ONG-uri:
Asociatia ATEENS, Asociatia Centrul European de Resurse pentru Dezvoltare, Asociatia Trup cu suflet, Asociatia Cuibul cu licurici, Fundatia Oamenilor de Stiinta, Biroul de Consiliere pentru Cetateni, Asociatia Viitorul Tinerilor.
Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie la nr. de tel: 0733389228 persoana de contact: Cristina Lunca sau mail: asociatia-aresel@yahoo.com.




https://www.facebook.com/Asociatia-Aresel-1467140770264368/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu