miercuri, 21 septembrie 2016

Laborator EDIS

Comunicat de presă
Laboratorul EDIS
Asociația ARES'EL a desfășurat în perioada 06-08.09.2016 în Azuga, la Hotel Larisa Laboratorul de constituire a rețelei responsabile cu implementarea strategiei județene pentru promovarea educației inclusive in scolile prahovene EDIS. Activitatea face parte din cadrul proiectului “Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia ne-am propus să constituim o rețea responsabila de implementarea strategiei județene pentru promovarea educației incluzive în școlile și comunitatea prahoveană.
La acesta activitatea au participat reprezentanți ai partenerilor proiectului, alături de beneficiari și voluntari ai echipei de proiect.
Prin această activitate s-a urmărit:
Constituirea unei rețele responsabile de implementarea strategiei județene pentru promovarea educației incluzive în școlile și comunitatea prahoveană.
Promovarea educației incluzive, cetățeniei europene și principiilor UE privind toleranța și lupta împotriva discriminării și marginalizării în rândul participanților.
Dezvoltarea de specialiști în educația incluzivă în rândul profesorilor și lucrătorilor de tineret prahoveni.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin prin programul Erasmus + Actiunea Cheie 3: Dialog structurat și urmărește să faciliteze dialogul dintre tineri și factorii de decizie pentru dezvoltarea unui sistem sustenabil de incluziune socială a tinerilor cu oportunități reduse în general și a tinerilor romi în special.
Beneficiarii proiectului sunt un număr de 305 tineri cu oportunități reduse din județul Prahova, alături de voluntari ai organizațiilor prahovene și factori de decizie.
Printre partenerii proiectului, se numără:
Unitați școlare: Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" din Ploiești, Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Școala Gimnazială Comuna Vărbilau, Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Ploiești.
Instituții: Inspectoratul Școlar Prahova, Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Centrul Județean de Resurse și Asistența Educaționala, Directia Județeana pentru Sport și Tineret Prahova.
ONG-uri: Asociația ATEENS, Asociația Centrul European de Resurse pentru Dezvoltare, Asociația Trup cu suflet, Asociația Cuibul cu Licurici, Fundația Oamenilor de Stiință, Biroul de Consiliere pentru Cetățeni, Asociația Viitorul Tinerilor, Fundatia Victoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu