miercuri, 21 septembrie 2016

Seminar EDIS

Comunicat de presă
Seminar EDIS
Asociația ARES'EL a desfășoarat în perioada 12-20.08.2016 în Azuga, la Hotel Larisa Seminarul National de Tineret EDIS. Activitatea face parte din cadrul proiectul “Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia ne propunem să implicam factorii de decizie și organizațiile nonguvernamentale prahovene în dezvoltarea unei strategii județene pentru promovarea și implementarea de activități de incluziune a tinerilor cu oportunități reduse din județul Prahova (în special a tinerilor romi) în procesul decisional.
La această activitate au participat 52 de persoane: reprezentanți ai partenerilor, beneficiari ai proiectului, reprezentați ai unui post local de televiziune Wil TV.

Activitatea a avut ca scop:
Implicarea factorilor de decizie și a organizațiilor nonguvernamentale prahovene în dezvoltarea unei strategii județene pentru promovarea și implementarea de activități de incluziune a tinerilor cu oportunități reduse în general și a tinerilor romi în special în procesul decizional;
Promovarea educației incluzive, cetățeniei europene și principiilor UE privind toleranța și lupta impotriva discriminarii și marginalizării în randul participanților;
Dezvoltarea personală, profesională și socială a participanților.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin prin programul Erasmus + Actiunea Cheie 3: Dialog structurat și urmărește să faciliteze dialogul dintre tineri și factorii de decizie pentru dezvoltarea unui sistem sustenabil de incluziune socială a tinerilor cu oportunități reduse în general și a tinerilor romi în special.
Beneficiarii proiectului sunt un număr de 305 tineri cu oportunități reduse din județul Prahova, alături de voluntari ai organizațiilor prahovene și factori de decizie.
Printre partenerii proiectului, se numără:
Unitați școlare: Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" din Ploiești, Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Școala Gimnazială Comuna Vărbilau, Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Ploiești.
Instituții: Inspectoratul Școlar Prahova, Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Centrul Județean de Resurse și Asistența Educaționala, Directia Județeana pentru Sport și Tineret Prahova.
ONG-uri: Asociația ATEENS, Asociația Centrul European de Resurse pentru Dezvoltare, Asociația Trup cu suflet, Asociația Cuibul cu Licurici, Fundația Oamenilor de Stiință, Biroul de Consiliere pentru Cetățeni, Asociația Viitorul Tinerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu